25 januari 2007

And Jus†ice For All


Kan det vara bästa Hultsfredsigningen i år hittills? Jag tror det. Därför måste jag nästan skriva lite om bröderna brus.

Jag kan tänka mig att fenomement Justice är något som undkommit delar av min läskrets; Iallafall de mer indie-orienterade. Justice är duon Gaspard Augé och Xavier de Rosnay, två fransmän signade till ultrakreddiga franska bolaget Ed Banger (samma bolag som harUffie och SebastiAn, till exempel). Justice har gjort sig kända för både sina feta remixer, sina tunga egna produktioner och sina intensiva livespelningar.

Det stora genombrottet kom med omtolkningen av Simians 'Never be alone': 'We are your friends'. En intensiv dansgolvsvältare som mixar tighta mikrokorg-slingor, ett härligt house-doftande piano, reverb-dränkta handklapp och en riktigt trallvänlig text.

Justice vs Simian - We are your friends

När Justice står på egna ben låter det lite annorlunda. Det är dansvänligt oljud,brus med melodi och hårda basslag. De gör allt de kan för att leva upp till sin toksnygga metal-estetik. För det mesta går det lysande.

I vår släpps debut-ep'n, något som antagligen kommer leda till någon slags kollektiv härdsmälta för bruskåta jockies världen över. Det var nämligen vad som hände när Ed Banger hade releaseparty (!) för senaste låten, Phantom pt. 1.

Ladda hem! Ta på dej din Gorgatory-tisha! Dansa! Du vet att du vill!

Justice - Waters of Nazareth
Justice - Phantom Pt. 1

2 kommentarer:

victor sa...

"mikrokorg-slingor", du är rolig du...

Anonym sa...

LOVE this track.

Does anyone have the DJ Funk version? I can't seem to find it anywhere.

Found this AWESOME remix of Phantom though. checker out

http://www.zshare.net/audio/justice-phantom-cashmere-mix-mp3.html