26 december 2006

On ne revendiquera rien, on ne demandera rien. On prendra, on occupera.

Igår var det juldag. Riktigt, riktigt trevligt att träffa gamla polare. Lovisa hade skaffat silikonbröst, Halin flickvän. Lindis var lika indie som vanligt men råkade ut för en Kenttjej. Martina var packad och Malin söt. Jag var inte alls otrevlig, utan snarare lycklig. Dök omkring och träffade kilovis med gamla klasskamrater och andra polare. Två förfester, lite studio, några timmar utanför utestället (betala 200 spänn för ett dassigt coverband, slagsmål, och pissdyr sprit? You've gotta be fucking shittin' me?) och en avslutningspizza på Eldorado. Nog var det Falköping, alltid. Jag delade dessutom ut mixskivan Dravel & Foton: Juldagen 2006 till så mycket folk jag orkade. 79 minuter med årets indiedängor och lite överraskningar. Strictly exclusive.

Nåväl, dags att fylla på Året 2006-listan med Årets hiphop:

Bongo Maffin - Amadlozi
En av sydafrikas allra största akter gör riktigt skön roots-doftande hiphop med elektroövertoner. Amadlozi, förfädrarnas andar är perfekt lounge-musik som nog kan funka på dansgolvet också.

Clipse - Mr. Me Too (feat. Pharell)
Pusha T och Malice i Clipse har tillsammans med Neptunes gjort en skiva som blivit rankad bland årets två-tre bästa hiphop-skivor i tidningar världen över. Det här är min personliga favvolåt, tillsammans med Keys open doors och Hello new world.

D4L - Laffy Taffy
Låten må ha landat i slutet på 2005, men jag hörde den inte förrän i somras. Riktigt snuskig, svettig hiphop från Down For Life med ett gungande beat och så mycket objektifiering att Patrick Bateman skulle varit stolt. Dirty!

Diddy ft. Twista & Shawnna - Diddy rock
Jag vet inte vad jag gillar med den här låten, riktigt. Let me take you to Indonesia, where no one can reach us kan vara världens sämsta jävla nödrim och Diddy känns ungefär lika fräsch som vakumförpackad ost. Däremot är beatet helt okej och både Twista och Shawnna gör grymma verser.

The Pack vs Diplo - Vans (Vans to infinity remix)
Årets sommardänga, dumlöjliga Vans, hittar hem när Diplo tolkar om den. Riktigt, riktigt soft rap om en tygsko som ser ut som en sneaker.

Jim Jones - Bevery Hills Cop
Jim Jones och Dipset har ställt till ett jävla liv när dom dissat en av årets tråkigare hiphopskivor, Jiggas Kingdome Come. Jims diss Kingdome Done drog i gång det och sen har bitchandet bara fortsatt. Förutom all beef har han dessutom gjort en av årets lustigaste låtar. Sicket beat!

Justin Timberlake - My Love
En av årets bästa låtar. Punkt. Timba krossar med beatet, T.I. lägger en grym vers och JT är faktiskt riktigt... bra.

Mike Jones - Mr Jones
Creoledoftande Syzzrup-rap med mobilsignaler från Mike Jones. Who? Mr Jones! Det är kaxigt, slött och riktigt jävla BAWS, helt enkelt.

Plan B - No more eatin' (Hadouken remix)
Strorbritanniens Plan B har gjort en av årets schysstare hiphopskivor i Who needs action when you've got words. Den här mixen rankar jag lätt till en av årets bästa låtar. Det är stenhård jävla Grime. Hadouken har för övrigt släppt riktigt bra singelmaterial som man inte får missa.

Rick Ross - Hustlin'
Big Baws, Rick Ross. Rankad som årets bästa av Discobelle. Jag skulle nog inte sträcka mig så långt, men det är svettigt, snuskigt och gangsta. Bacon till den, kanske?

Nas ft. Jay-Z - Black Republicans
Jiggas och Nas' första collabo någonsin visar vad skåpet ska stå. Pratar som vanligt om att ta det tillbaka till hooden, om att vara äkta och om att stå över beefs. Men vilket jäävla beat!

Imorgon blir det att träffa storebrorsan för första gången på länge. BAWS!

1 kommentar:

victor sa...

psst, har börjat lyssna på skivan. dom kommer.

förresten: silikonbröst? var jag med då? haha