07 mars 2006

Circuit Breaker


Manual
Originally uploaded by Marcus Frödin.
This electricity
Injected into me
Emotions running over me
And when you're getting close
You touch my innermost
A feeling deep inside me knows


Haha. Är man helt sjuk i huvudet om man lyssnar på Circuit Breaker med Röyksopp och börjar tänka på sin processor man har precis designat?

Idag gick det så jävla bra. Vaknade 06.45 och var uppe ur sängen 07.10. Snubblade in på skolan 07.55 och började debugga kretsen runt åttasnåret. 08.54 hade vi identifierat Buggen med stort B (databus<3> på vår ALU var bunden till en IO/GCLK-port istället för en IO-port, vilket resulterade i att den blev högohmig när den belastades för hårt). Sen spenderade vi de närmaste timmarna med att konstruera KEBAB, vår bootloader. Det krävdes en del hackande i FÖRORT för att det skulle fungera, men runt tiosnåret hade vi en bra roundtrip.

Ett par timmars buggfixande i SKÄGGETORP senare hade vi konsturerat en riktigt sexig bootloader. Inte riktigt så snabb som man skulle kunna hoppas (Inre programloop på typ 180 cykler, vilket är trettio för mycket) men ändå tillräcklig. Nu kan man boota vår dator från serieporten. Det är som en förlösande och underbar orgasm efter fyra veckor av tantrisk sex med en cp-störd finsk skogshuggare.

Stack från skolan runt fem och fick se riktigt dagsljus för första gången på flera dagar. Det var härligt upplyftande. Stack upp till IKEA och köpte lakan (det ska målas imorgon!) och njöt av att min iPod hade hittat hem från lagning. Det slog mej att jag har sjukt bra musiksmak, och jag blev riktigt nöjd. Det satt dessutom en riktigt söt tjej mitt emot mej på sista bussen hem. Skön omväxling till alla iranska herrar i övre medelåldern med det slående visuella draget unifierat ögonbryn.

Nu ska jag kasta mej vidare ut i Linköpingskvällen. Och jo, Circuit Breaker. Vilken jävla bra låt. Som Aphex' Vordhosbn, fast upbeat och med härlig text. Fuckin' brill!

Inga kommentarer: